Александър Зверев смачка румънец за 1/8-финал на Australian Open (ВИДЕО)


Александър Зверев смачка румънец за 1/8-финал на Australian Open (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

2403 0

Световният номер 3 Александър Зверев се класира за осминафиналите на Откритото първенство на Австралия, след като победи румънския квалификант Раду Албот с 6-3, 6-4, 6-4 за третия си пореден чист успех в Мелбърн.

Зверев, който е определян за един от фаворитите за титлата, отново бе много солиден, като не загуби подаването си нито веднъж срещу Албот, а от своя страна постигна по един пробив в трите сета. Германецът завърши срещата с 44 печеливши удара (16 аса), 30 непредизвикани грешки и 81 процента успеваемост при излизанията на мрежата (17/21).

Зверев отново показа впечатляващо висок процент на вкаран първи сервис - 78, но продължава да има проблеми на второто си подаване, като днес спечели 35 процента от тези точки. За място на четвъртфиналите Зверев ще спори с канадеца Денис Шаповалов, който победи гиганта Райли Опелка със 7-6(4), 4-6, 6-3, 6-4.

Сърбинът Миомар Кецманович, който трябваше да се изправи срещу световния номер 1 Новак Джокович в първия кръг, продължи да се възползва от своя шанс и записа трета поредна победа в Австралия.

Кецманович надви 25-ия поставен Лоренцо Сонего с 6-4, 6-7(8), 6-2, 7-5 и ще играе с френския ветеран Гаел Монфис в следващия кръг. Монфис продължава да няма загубен сет от началото на турнира след победа над чилиеца Кристиан Гарин със 7-6(4), 6-1, 6-3.

Победи в горната част на мъжката схема записаха още седмият поставен Матео Беретини от Италия и испанецът Пабло Кареньо Буста. Двамата ще се срещнат в осминафиналите.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички