Как и защо публиката на AO полудя от кеф, когато Беноа Пер би Григор Димитров? (ВИДЕО)


Как и защо публиката на AO полудя от кеф, когато Беноа Пер би Григор Димитров? (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

28641 0

За съжаление на всички нас, първата ракета на България Григор Димитров отпадна още във втория си мач на първия за годината турнир от Големия шлем - Откритото първенство на Австралия. Хасковлията преклони глава пред французина Беноа Пер, който е под номер 56 в световната ранглиста.

Още в началото на сблъсъка Пер имаше стабилната подкрепа на присъстващите по трибуните, като "агитка" от Франция бурно крещеше и подпомагаше всячески своя сънародник. Постепенно и българинът Димитров започна да получава повече подкрепа от феновете.

Към последните сетове и при точките на двамата имаше радостни викове, а все по-често се чуваха българските фенове. Популярното "победа, ние пеем само за победа", което се използва за българския спорт, огласяше корт номер 3 на Australian Open.

В крайна сметка тези, които подкрепяха Пер, ликуваха в края на мача, след като той спечели с 3:1 сета след битка, продължила три часа и половина. След края пък се чу звучна и бурна радост от трибуните, която огласи целия корт.

Официалният профил на ATP Tour в социалната мрежа Туитър обърна внимание конкретно на този епизод. "И тълпата полудя. Беноа Пер победи Григор Димитров с 6-4, 6-4, 6-7, 7-6, за да си осигури билет за третия кръг" - бе написано, а към текста се прикачиха и кадри след края. Можете да ги видите по-долу в материала. Вижте и статистика и подробна развръзка на целия мач между Григор Димитров и Беноа Пер от Australian Open.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички