"Един от най-добрите удари в историята на тениса": Григор Димитров и (полу)волето зад гърба (ВИДЕО)


"Един от най-добрите удари в историята на тениса": Григор Димитров и (полу)волето зад гърба (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images / Guliver

9899 0

Григор Димитров е определян от мнозина като един от най-атрактивните тенисисти през 21-ви век. През годините той е съумявал да прави удари, след които съперници, публика и коментатори просто не са знаели как да реагират.

В този материал ще напомним именно такъв случай от негов сблъсък срещу сърбина Виктор Троицки. Двамата са се срещали общо пет пъти, като българинът има три победи и две загуби. Първият им дуел е в Базел, Швейцария, на твърд корт.

Тогава хасковлията надделява в два сета при 6:3, 6:2 в отделните части. При 6:3, 2:1 и 40:40 на собствен сервис той пласира добър начален удар, с който взима предимство при разиграването.

Един от най-добрите удари в кариерата на Григор Димитров

След късия ретур следва форхенд по диагонала и излизане на мрежата. Троицки отговаря със силен бекхенд по диагонала и изглежда сякаш е хванал Димитров в крачка. Гришо обаче се спира, приготвя се в импровизирана леко наведена позиция за удар и поставя ракетата ниско зад себе си. Получава се (полу)воле и страхотна къса, за която съперникът няма никакъв шанс.

Публиката избухва в аплодисменти, коментаторите заливат Димитров със суперлативи, а дори реакцията и на Виктор Троицки е показателна. Фенове на тениса пък определят отиграването на Григор като едно от най-добрите в историята на тениса.

Можете да се насладите на изпълнението му чрез кадрите по-долу в материала. В последното издание на ранглистата хасковлията прогресира с едно място до номер 19. За него предстои участие в Синсинати на турнир, част от сериите "Мастърс 1000", където ще стартира срещу много труден и неудобен опонент. Вижте 100% да гледаме Григор Димитров - Александър Зверев по ТВ.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички