Започва Финалният Мастърс в Лондон, ето къде да го гледаме


Започва Финалният Мастърс в Лондон, ето къде да го гледаме
Снимка: Getty Images/Guliver

1557 0

В Лондон днес започва заключителният турнир на Мъжката тенис асоциация с награден фонд 8 млн. долара. Участниците са разделени в две групи - Густаво Куертен и Лейтън Хюит. В първата са Новак Джокович, Александър Зверев, Марин Чилич и Джон Иснър, в другата - Роджър Федерер, Кевин Андерсън, Доминик Тийм и Кей Нишикори.

Японецът замени Хуан Мартин дел Потро, който се оттегли заради контузия в коляното. Рафаел Надал също ще пропусне надпреварата заради здравословни проблеми, а неговото място зае Иснър. Резерви са Карен Хачанов и Борна Чорич.

Фаворити за триумф в турнира са Федерер и Джокович, които имат съответно шест и пет титли в заключителния турнир. Швейцарският ветеран има 99 победи в съревнования на АТР и в Лондон ще се бори за юбилеен успех. Джокович си гарантира завършване на първо място в ранглистата благодарение на травмата на Надал.

След като претърпя операция на лакътя в средата на миналия сезон, сърбинът стартира трудно през 2018 г. и през юни имаше баланс от 14 победи и осем загуби, като бе 22-ри в ранглистата. 31-годишният спортист обаче след старта на сезона на трева загуби само три от 35 мача и тези резултати му помогнаха да се завърне на върха.

През 2017 г. надпреварата в Лондон бе спечелена от Григор Димитров, който не успя да се класира за това издание и няма да защитава титлата си. Дебютанти тази година са Андерсън и Иснър, тенисистите, които според букмейкърите са аутсайдери в групите.

Днес ще се изиграят срещите Кевин Андерсън - Доминик Тийм (16:00) и Роджър Федерер - Кей Нишикори (22:00). Можете да ги гледате на живо само по MAX sport 1.

MAX sport 1 MAX sport 1
 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички