Надал също приключи с тениса за 2018 година


Надал също приключи с тениса за 2018 година
Снимка: Getty Images/Gulliver

1472 0

Доскорошният световен номер 1 в света Рафаел Надал обяви, че сезонът за него приключва и той няма да вземе участие на финалите на ATP в Лондон. Испанецът ще се подложи на операция на десния глезен, като ще се възстанови и от проблема в коремната област, който го възпрепятства от участие на Мастърса в Париж. По този начин Новак Джокович ще завърши годината като номер 1 за пети път в своята кариера.

,,Беше много сложна година – много добра, когато бях здрав, но изпълнена с трудности, когато бях контузен. Направих всичко по силите си, за да съм в добра физическа форма в края на сезона. Наистина исках да играя в Париж и Лондон. За съжаление, имах проблем в коремната област в Париж през изминалата седмица, а трябва да се подложа и на операция на десния глезен. Травмата на глезена е от няколко седмици насам, но се справях с болката. Въпреки това, след като проблемът в коремната област ме спря от участие в Париж, ще се подложа на хирургическа интервенция на глезена. По този начин аз се надявам да бъда отново във върхова форма през следващия сезон. Благодаря на всички за подкрепата“, заяви той в изявление в социалните мрежи.

32-годишният тенисист ще пропусне за пети път финалната надпревара на осемте най-добри в ранглистата след 2008, 2012, 2014 и 2016 година. Надал няма да има възможност да спечели за първи път в кариерата си турнира, като е стигал до спора за титлата на два пъти – през 2010 и 2013 година, когато пада съответно от Роджър Федерер и Новак Джокович.

17-кратният шампион на турнирите от Големия шлем пропусна по-рано през сезона турнирите в Индиън Уелс и Маями, след като получи травма на бедрото на Australian Open в четвъртфинала си с Марин Чилич и се отказа, а в последствие заради тендинит на коляното спря своето участие в полуфиналния сблъсък с Хуан Мартин дел Потро на US Open и пропусна след това надпреварите в Пекин и Шанхай.

РАФАЕЛ НАДАЛ ИЗНЕНАДА С ПОСТЪПКА ПО ВРЕМЕ НА ПОТОПА В МАЙОРКА

Неговото място в Лондон ще вземе американеца Джон Иснър, а първа резерва ще бъде шампионът от Париж Карен Хачанов. Осемте най-добри, които ще се съревновават за престижното отличие в британската столица, са новият номер 1 в света Новак Джокович, Роджър Федерер, Александър Зверев, Марин Чилич, Доминик Тийм, Кевин Андерсън, Кей Нишикори и Джон Иснър. Надпреварата ще се проведе между 11-18 ноември. Жребият за групите ще се тегли малко по-късно днес.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички