"Sports Illustrated": Григор Димитров печели Аустрелиън Оупън


"Sports Illustrated": Григор Димитров печели Аустрелиън Оупън
Снимка: Getty Images/Guliver

2003 0

Григор Димитров може и да не бе убедителен в представянето си на турнира в Бризбейн, но тенис анализаторите все повече му възлагат надежди да постигне нещо голямо през 2018 година. От "Sports Illustrated", например, са много уверени, че българинът ще спечели Откритото първенство на Австралия. Ако това се случи, Григор ще сбъдне мечтата си да триумфира в турнир от Голям Шлем за първи път в кариерата си.

Изданието отбелязва, че от 2004 година насам са се провели 56 турнира от Големия Шлем. Четиридесет и шест от тях са спечелени от трима тенисисти - Роджър Федерер, Рафаел Надал или Новак Джокович. Стан Вавринка и Анди Мъри са взели други шест от трофеите. Само четирима играчи са разчупвали тази традиция и са печелили по веднъж такова важно състезание - Гастон Гаудио, Марат Сафин, Хуан Мартин дел Потро и Марин Чилич.

Авторът на материала обаче казва: "Уверявам ви, че има и други професионални тенисисти от мъжки пол и мисля, че те имат добър шанс един от тях да спечели турнира в Мелбърн". Класацията му изглежда така:

5. Милош Раонич

4. Ник Кирьос

3. Давид Гофен

2. Александър Зверев

1. Григор Димитров

"Какво се промени през 2017 г.? Очевидно имаше външни фактори, като контузиите, които опустошиха върха на АТР. Но играта и постоянството на Димитров очевидно са узрели. Едно забележително подобрение бе постигнато от българина по отношение на точките от пробив. Подобно подобрение в критичните моменти и под високо напрежение показва, че Димитров е овладял и менталната страна на играта. Мисля, че със Зверев имат почти равни шансове, но опитът на Димитров на Голям Шлем му дава малко предимство. С инерцията от Лондон и няколко бивши конкуренти, които или са контузени, или остаряват, моментът на Григор най-накрая може да настъпи", пише "Sports Illustrated".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички