Sofia Open, или как Григор се нуждае от България и България се нуждае от Григор


Sofia Open, или как Григор се нуждае от България и България се нуждае от Григор
Снимка: БГНЕС

998 0

Помните ли финала на Sofia Open в неделя? Сигурен съм, че го помните, всички ще го помним още дълго време. След мача, по време на награждаването на шампиона, един вик отекна в залата. Вик от трибуните: "Гришо, обичаме те!". А той прекъсна речта си и отговори "И аз вас!".

Сигурен съм, че това ще остане в спомените както на шампиона, така и в нашите, защото добрите новини около участието на Григор на Sofia Open са зарадвали милиони наши сънародници. Показателно за това е, че дори новините по телевизията зарязаха дребнотемията, спекулациите, катастрофите и започваха с Григор и турнира. Това взаимно обяснение в любов определено промени дневния ред на обществото и му даде търсения спортен герой.

Това се случи миналата седмица в София - България и Григор се преоткриха след кратко охладняване на чувствата и се обясниха взаимно в любов, която беше скрепена със символичната целувка на корта след победата. Трябва да се спомене и ефектът върху всички млади момчета и момичета, които може би ще обикнат за цял живот спорта благодарение на Гришо. Той е още по-важен и от точките за ранглистата или трофея във витрината. Хиляди гледаха тенис от най-високо ниво и имаха шанса да изпитат пълно щастие, виждайки как Григор Димитров вдига купата над главата си. В момента всичко е прекрасно, бъдещето е розово, а много от присъствалите в залата вероятно вече предричат поне една титла от Големия шлем за Гришо още тази година.

Мисля, че Димитров също разбра какво е да играеш пред 12 000 зрители, които те обичат и подкрепят неистово. Ясно е, че такава подкрепа той не може да получи другаде и би трябвало да е осъзнал, че ходът да вземе участие в турнира тази година определено може да се оцени като позитивен. Затова мисля, че всички бихме били много изненадани, ако догодина шампионът не дойде да защити титлата си и да получи и изпрати още една огромна доза положителни емоции от и към българите.

И така, България има своя нов герой, окончателно затвърден през миналата седмица в "Арена Армеец". Манията по Григор вече е психоза, той е обичан до лудост, а това е плюс както за България, така и за него.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички