Зад сцената: Григор Димитров за удоволствието да печелиш пред родна публика (ВИДЕО)


Зад сцената: Григор Димитров за удоволствието да печелиш пред родна публика (ВИДЕО)
Снимка: Instagram

1565 0

Отзвуците след успеха на Григор Димитров на турнира в София Garanti Koza Sofia Open 2017 не спират. Официалният канал на Световната федерация по тенис в YouTube публикува видео с коментарите на различни журналисти и част от участниците в надпреварата, за да обобщят представянето на Димитров през изминалата седмица в столицата на България.

"Той е герой в България и вдъхновение за младите таланти в тениса. За него вълнението бе голямо. Той превърна всички в страната ни да станата фенове на тениса, което е невероятно. Имаше шега в социалните мрежи, когато Григор игра с Рафаел Надал на 1/2-финалите на Australian Open: Никой българин не работи в момента освен Григор Димитров. 

Наистина тогава голяма част от българите не работеха, те се наслаждаваха на играта на своя любимец. Видяхме в него подобрение - не само в играта му, но и в държанието му, личния живот - всичко. Точно поради тази причина той започва да се превръща в тенисиста, който всички ние искаме да бъде", споделя журналистът Емил Евтимов.

"Григор все още е нашето момче. В Бризбейн показа своята игра и спечели три поредни мача срещу играчи от Топ 10, нещо, което преди не беше правил. Последва и страхотното представяне в Австралия, на което всички се радваха много - медии, фенове" призна пред камерата на ATP коментаторът Георги Славчев.

"Григор в момента се справя добре и успява да преодолее напрежението върху себе си", коментира Давид Гофен, който бе победен от нашето момче във финала в София.

"Григор се чувства прекрасно в момента. Той изигра един от най-силните си мачове в 1/2-финала на Australian Open срещу Рафа Надал и това му дава увереност", бяха думите на представителят на Топ 10 Доминик Тийм.

"Това беше много специален турнир за мен. Когато бях малък идваха голяма част от роднините ми, за да ме гледат, но сега това е трудно. Благодарение на турнира в София успях отново да играя пред роднините си и цялата страна, която показа страхотно уважение към мен. 

Не получавам често възможност да се прибера в родината си, за това сега ми е много приятно и дойдох тук да покажа на какво съм способен. 

От началото на годината не съм спирал да работя както във фитнеса, така и на корта. Мисля, че с всеки мач от тогава придобивам по-голяма увереност и нещата се получават по лесния начин за мен. По-щастлив съм в момента и използвам всеки един шанс, който се открие пред мен. 

Знаете, че България е малка, за това съм щастлив, че мога да зарадвам сънародниците си с добрите си изяви. 

Мачът с Надал беше от голяма полза за мен. Вярно е, че загубих и тогава бях много разочарован, но в съблекалнята гледах различни повторения в продължение на два часа и осъзнах: Стигнах толкова далеч, браво на мен. Продължавам напред към следващото препятствие", бяха думите на първата ни ракета във видеото посветено на него и турнира в София, който той спечели.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички