"Sky Sport Italia": Григор доказа - "изгубеното поколение" не е изгубено


"Sky Sport Italia": Григор доказа - "изгубеното поколение" не е изгубено
Снимка: Getty Images/Guliver

2612 0

Победата на Григор Димитров на Финалния Мастърс в Лондон вдъхнови и "Sky Sport Italia", за да направи много важен и генерален извод: "Изгубеното поколение в тениса" всъщност не е изгубено.

Според медията и победителят Димитров, и съперникът му на финала Давид Гофен, са прибързано отписвани и показаха, че наистина са готови да заемат вакуума, който напускането на "Голямата четворка" ще остави в тениса. И българинът, и белгиецът, са показали, че "изгубеното поколение" все още може да спази обещанията си, пише "Sky Sport Italia".

Тук уточняваме, че с термина "изгубено поколение" се определят играчите, които сега са между 24 и 27 години, които не са продължили кариерите си така, както се е очаквало от тях.

За Григор медията посочва, че триумфът му в Лондон "представлява коронясването на дълъг процес на търсене на истинската идентичност".

Италианските ни колеги стигат до извода, с който сме склонни да се съгласим, че съвременният тенис изисква ниво и богат опит и младежите, повечето от тях, не могат да блеснат, преди да са прекарали достатъчно години на корта, да са отработили силните и слабите си страни. (Това до голяма степен се дължи и на силната конкуренция на върха, тъй като живеем в една от най-силните ери в тениса, бел. ред.).

Материалът завършва с много ласкави думи за първата ракета на България и световен номер 3:

"Българинът все още е фантастичен играч, красив, търсещ отличното техническо и тактическо разнообразие, което може да използва във всеки мач. В крайна сметка неговото изкупление е точно това, от което тенисът се нуждаеше".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички