Скандалът се разраства: Международната тенис федерация защити съдията Карлос Рамос


Скандалът се разраства: Международната тенис федерация защити съдията Карлос Рамос
Снимка: Guliver/GettyImages

2632 0

Последният турнир за годината от Големия шлем US Open не завърши по най-красивия начин, въпреки интересните финали и високото ниво на игра през целия шампионат. Женският финал между Серина Уилямс и Наоми Осака бе запомнен не толкова с победата на младата японка, отколкото с разярилия се скандал между американската тенисистка и главния съдия на срещата Карлос Рамос.

След двубоя мненията в света на тениса бяха разделени, като според някои поведението на Серина е било недопустимо, но много смятат, че Рамос е бил ненужно строг към американката и е показал двоен стандарт. Уилямс обвини съдията в сексизъм, а Женската тенис асоциация застана на страната на американката. Въпреки това, Серина отнесе солидна глоба за проявите си във финалния сблъсък.

Последното официално становище дойде от Международната федерация по тенис. Те застанаха зад съдията на стола Карлос Рамос, като го защитиха от нападките през последните дни.

"Карлос Рамос е един от най-опитните уважавани съдии в тениса. Решенията на господин Рамос бяха в съответствие с правилата и са подкрепени от решението на организаторите на турнира да глобят Серина Уилямс по три нарушения. Разбираемо е, че този инцидент предизвика такъв дебат. В същото време е хубаво да се припомни, че Карлос Рамос е наясно със своите задължения и реагира винаги с професионализъм и почтеност", заявиха от федерацията.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички