WTA застана на страната на Серина: Това е сексизъм!


WTA застана на страната на Серина: Това е сексизъм!
Снимка: Guliver/Getty Images

1775 0

Изпълнителният директор на Женската тенис асоциация (WTA) Стив Саймън публично защити Серина Уилямс след скандала между американската тенисистка и съдията на стола Карлос Рамос по време на финала на Откритото първенство на САЩ.

Японката Наоми Осака достигна до първата си титла в турнири от Големия шлем след чиста победа над Уилямс, но финалът в Ню Йорк бе запомнен с разправата между бившата номер 1 в света и Рамос. След двубоя мненията в света на тениса бяха разделени, като според някои поведението на Серина е било недопустимо, но много смятат, че Рамос е бил ненужно строг към американката и е показал двоен стандарт. Именно това мнение подкрепи и Саймън.

"WTA поздравява заслужената шампионка Наоми Осака за страхотното постижение. Този мач отново изведе на преден план въпроса дали съдиите не предлагат различни стандарти спрямо мъжете и жените. WTA вярва, че не трябва да има разлика в стандарта на толериране на изразените емоции от мъжете и жените", заяви Саймън.

"Ние работим усилено, за да направим така, че всички играчи да са третирани по еднакъв начин. Не вярваме, че това се случи вчера. Също така вярваме, че проблемът с треньорските наставления трябва да бъде разрешен и това трябва да бъде позволено във всички мачове. WTA подкрепя треньорските наставления чрез правилото си за слизане на треньорите на корта", добави още изпълнителният директор.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички