Само за седмица Нишикори избухна с обрат, какъвто не сме виждали от Григор Димитров


Само за седмица Нишикори избухна с обрат, какъвто не сме виждали от Григор Димитров
Снимка: Guliver/GettyImages

1606 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров никога не е правил обрат от 0:2 в турнир от Големия шлем. В неделя сутрин той имаше шанс да стори именно това, след като изостана с 0:2 от Франсис Тиафо, но в крайна сметка изпусна шансовете си и загуби с 1:3.

И, докато българинът до момента във вече дългата си кариера не е правил такъв обрат, само за една седмица Кей Нишикори постигна втора победа, след като изостава с 0:2. Това се случи днес, след като японецът успя да спечели с 3:2 (6:7, 4:6, 7:6, 6:4, 7:6) срещу Пабло Кареньо Буста в мач от осминафиналите на турнира. Повече подробности за мача четете тук!

Това беше втори обрат в полза на Нишикори в рамките на само една седмица от старта на Australian Open. Във втория кръг японецът изостана с 0:2 от Иво Карлович, но също успя да го обърне, въпреки че хърватинът разполага с невероятен сервис.

С двете си победи той подобри статистиката си в петсетови двубои - 21 победи и само 6 загуби. Освен това той вече има 4 обрата в кариерата си след изостане с 0:2.

Нишикори се присъедини към 1/4-финалистите в турнира, сред които за съжаление не е Григор Димитров. Как реагира Андре Агаси след поражението на Гришо четете тук!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички