Ясно е кога стартира Григор Димитров на "Уимбълдън"


Ясно е кога стартира Григор Димитров на "Уимбълдън"
Снимка: Getty Images/Guliver

2839 0

Вече е ясно кога най-добрият български тенисист Григор Димитров ще започне участието си на "Уимбълдън". Първата ни ракета ще стартира в понеделник, 1 юли, а негов съперник е френският квалификант Корентин Муте.

Двубоят е трети в програмата на корт номер 15, където първият мач е насрочен за 13 часа. Преди това трябва да се изиграе срещата между Янко Типсаревич и Йошихито Нишиока, както и двубоят от женската схема между Маркета Вондрушова и Мадисън Бенгъл.

Муте е левичар, на 20 години е и заема 85-о място в световната ранглиста. За него това ще бъде дебют в основната схема на турнира на трева от Големия шлем. Григор Димитров в миналогодишното издание на Уимбълдън отпадна още в първи кръг след загуба от Стан Вавринка. Най-доброто представяне на първата ни ракета в Лондон датира от 2014 г., когато стигна до полуфиналите.

Ако успее да премине първия кръг, Гришо ще спори с победителя от мача между Феликс Оже-Алиасим и Вашек Поспишил. Димитров загуби от Оже-Алиасим по-рано този месец на старта на турнира Куинс Клъб в Лондон.

Преди началото на сезона на трева Гришо коментира кой ще присъства в треньорския му екип по време на третия за годината турнир от Големия шлем "Уимбълдън". Кого ще видим там може да видите в този материал на SportLive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички