Григор Димитров започва срещу французин на "Уимбълдън"


Григор Димитров започва срещу французин на "Уимбълдън"
Снимка: Getty Images/Guliver

3896 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров научи първия си съперник на "Уимбълдън". Жребият отреди първата ни ракета да се изправи срещу френския квалификант Корентин Муте.

Муте е левичар, на 20 години е и заема 85-о място в световната ранглиста. За него това ще бъде дебют в основната схема на турнира на трева от Големия шлем. Григор Димитров в миналогодишното издание на Уимбълдън отпадна още в първи кръг след загуба от Стан Вавринка. Най-доброто представяне на първата ни ракета в Лондон датира от 2014 г., когато стигна до полуфиналите.

Ако успее да премине първия кръг, Гришо ще спори с победителя от мача между Феликс Оже-Алиасим и Вашек Поспишил. Димитров загуби от Оже-Алиасим по-рано този месец на старта на турнира Куинс Клъб в Лондон.

Действащият шампион Новак Джокович започва срещу германеца Филип Колшрайбер, а №2 Роджър Федерер срещу южноафриканеца Лойд Харис. Евентуални сблъсъци в 1/4 финалите са Джокович - Циципас, Кевин Андерсън - Александър Зверев, Доминик Тийм - Рафаел Надал и Кей Нишикори - Роджър Федерер.

Преди началото на сезона на трева Гришо коментира кой ще присъства в треньорския му екип по време на третия за годината турнир от Големия шлем "Уимбълдън". Кого ще видим там може да видите в този материал на SportLive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички