Надал спечели първа титла за 2019г. след сладък успех срещу Джокович


Надал спечели първа титла за 2019г. след сладък успех срещу Джокович
Снимка: Getty Images/Gulliver

2523 0

Рафаел Надал постигна впечатляваща победа срещу световния номер 1 - Новак Джокович, и грабна трофея от Мастърс турнира в Рим. Испанецът победи с 6:0, 4:6, 6:1 в 54-ия мач между двамата тенисисти. Това е първа титла за Надал за 2019 година и девето отличие в надпреварата.

По този начин взе сладък реванш за разгромното си поражение от него на Autralian open през януари, когато не успя да вземе сет. Първата част бе катастрофална за Джокович, като не успя да спечели нито един гейм, допускайки много грешки. Това е първият сет в цялото съперничество между двамата, който завършва при такъв резултат. 

Във втория сет Джокович се вдигна, но отново Рафа беше малко по-опасният играч на корта. Въпреки това, сърбинът се добра до 5-4 в своя полза и проби подаването на Надал, за да вкара мача в решителна трета част. Там отново господар беше Надал, който този път даде гейм на големия си съперник и отново взе сервиса му три пъти. Това беше достатъчно за крайната победа на Краля на клея. В началото на сета Джокович се ядоса на допуснатия ранен пробив и дори счупи ракетата си от яд, но и това не му помогна да обърне нещата в своя полза. Надал взе девета титла в Рим, като загуби само един сет по време на цялата надпревара.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички