Невиждано: Джокович, Надал и Федерер с по два мача на сингъл в един ден


Невиждано: Джокович, Надал и Федерер с по два мача на сингъл в един ден
Снимка: Guliver/GettyImages

1618 0

На Новак Джокович, Рафаел Надал и Роджърд Федерер може да се наложи да изиграят по два мача на сингъл на Мастърса в Рим днес, след като дъждът провали цялата програма на турнира в сряда. В ранния следобед тримата ще излязат за мачовете си от втория кръг в надпреварата, а при евентуален успех те ще трябва да изиграят и осминафиналните си двубои вечерта. Същата програма имат и всички останалите тенисисти от топ 10 в схемата.

Световният номер 1 Новак Джокович спечели титлата в Мадрид миналата седмица, а в Рим ще срещне младия канадец Денис Шаповалов. Победителят от този мач ще се изправи срещу 16-ия поставен Марко Чекинато или германеца Филип Колшрайбер във вечерната сесия.

Осемкратният шампион Рафаел Надал започва участието си във Форо Италико с двубой с французина Жереми Шарди. При евентуален успех испанецът, който все още преследва първата си титла през 2019-та година, ще срещне 14-ия поставен Николоз Басилашвили от Грузия.

Завърналият се на клей след тригодишна пауза Роджър Федерер се изправя срещу португалеца Жоао Соуса в откриващия си мач, като победителят ще играе срещу 13-ия поставен хърватин Борна Чорич. Федерер е четирикратен финалист в Рим, но никога не е печелил титлата.

Програмата за деня предлага общо 20 мача на сингъл при мъжете, като най-интересните сред тях са Хуан Мартин дел Потро - Давид Гофен, Доминик Тийм - Фернандо Вердаско и Ник Курьос - Каспер Рууд.

Междувременно Григор Димитров изгуби още позиции в световната ранглиста на АТП (подробности вижте тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички