Надал: Федерер заслужаваше повече титлата, ще продължа да опитвам


Надал: Федерер заслужаваше повече титлата, ще продължа да опитвам
Снимка: Getty Images/Gulliver

26512 0

Финалистът на Australian Open Рафаел Надал отдаде заслуженото на шампиона Роджър Федерер, който го надви във финалния мач с 6:4; 3:6; 6:1; 3:6; 6:3. Рафа заяви, че Федерер е заслужав повече да спечели срещата.

"Искам да поздравя Роджър и неговия екип. Беше нервероятно как той игра след тази дълга пауза, която бе прунуден да направи. Той осъществи една своя мечта и му пожелавам много нови успехи през тази година.

За мен лично този месец бе много успешен. Насладих се. Това е една държава с много приятелски настроени хора. Публиката тук винаги ме е посрещала много топло и винаги е било усоволствие и чест да играя в Австралия.", сподели Надал.

"За първи път прекарах цял месец в Австралия, месец който бе много вълнуващ за мен. Публиката тук винаги ме е подкрепяла и посрещала топло. Самият факт, че днес можех да споря за титлата след контузиите, които имах през миналата година ,бе много важен за мен", продължи Рафа.

"По време трябваше да изиграя няколко много дълги мача, в които се борих много, но просто днес Федерер заслужаваше повече титлата. Ще продължа да опитвам, но е радващо е, че имах възможност да споря за титлата в Мелбърн. Тя е много хубава, но днес няма да е в моите ръце. Ще продължа да опитвам, за да вдигна трофея поне още веднъж".

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички