Мач на Григор е на второ място сред най-добрите срещи за 2017 година


Мач на Григор е на второ място сред най-добрите срещи за 2017 година
Снимка: Gulliver/GettyImages

1392 0

Признанията за добрата работа и отличните резултатите на Григор Димитров през сезона продължават. От ATP не спират с анализите, като в последния такъв са поставили мача на българина срещу Доминик Тийм на Мастърс-а в Мадрид в третия кръг. 

Григор загуби от Тийм, но изпусна много възможности да излезе краен победител. Мощни удари, интензивност и обрати, епичният мач между Григор Димитров и Доминик Тийм бе едновременно жесток и вълнуващ, пишат на сайта си ATP.

Тийм играеше на своята любима настилка и благодарение на сърцатата си игра спаси 5 мачбола при победата 4-6 6-4 7-6(9). Австриецът навакса от 1-3 във втория сет и от 2-4 в третия, а после спаси мачбол в тайбрека при 3-6, 6-7 и 8-9.

"Това бе изключително добър мач и за двамата. В третия сет беше невероятно, но това е лошо на тениса, само един може да спечели. Не винаги играя добре във важните моменти, но сега успях. Не знам дали някога съм спасявал толкова много точки, но сега успях", заяви Тийм след мача през май месец.

Въпреки че Григор спаси един мач пойнт, то Тийм успя да контролира нервите си с ясната мисъл да спечели. В крайна сметка Доминик спечели 112 точки в мача, а Димитров – 111, а това показва мащаба на битката.  На първо място за мач на 2017 година е победата на Роджър Федерер със със 7-6(9) 6-7(9) 7-6(5) срещу Ник Кирьос на полуфинала в Маями.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички