Кузманов спечели последния ни мач за Купа Дейвис


Кузманов спечели последния ни мач за Купа Дейвис
Снимка: gustonews.bg

1002 0

Димитър Кузманов спечели последния мач от плейофа за влизане в I група на Евро-африканската зона на Купа Дейвис. Той се наложи над Габор Борсос от Унгария с 6:2, 6:7 (2), 6:2. Мачът обаче нямаше значение, тъй като Унгария вече спечели сблъсъка по-рано днес.

Кузманов поведе с 2:1 в първия сет, като всеки печелеше подаването си. След оспорван четвърти гейм българинът стигна до пробив и поведе с 3:1. При 5:2 Борсос сервираше за оставане в първия сет, но Кузманов стигна до брейкпойнт, от който се възползва и затвори сета в своя полза.

Вторият сет започна много равностойно. Кузманов и Борсос показаха стабилна игра и лесно печелеха сервис геймовете си, като доведоха сета до тайбрек. В него обаче българинът се пропуска и със 7:2 Борсос изравни резултата в мача.

За разлика от втората част, началото на третия сет беше много оспорвано, но все пак и двамата взеха сервис геймовете си. В третия гейм обаче през Кузманов се отвори възможност за пробив, от която той се възползва и взе аванс от 2:1. В седмия гейм българинът проби за втори път подаването на Борсос и поведе с 5:2. Той сервира за мача и след гейм на нула спечели двубоя.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички