България загуби плейофа за Купа Дейвис


България загуби плейофа за Купа Дейвис

1369 0

България загуби плейофа срещу Унгария за влизане в I група на Евро-африканската зона на Купа Дейвис. Това стана, след като преди минути Александър Лазов отстъпи с 3:6, 4:6, 2:6 на Мартон Фучович. Поражението бе трето за българите, след като в петък Димитър Кузманов и Димитър Кутровски също загубиха мачовете си на сингъл. Вчера Тихомир Грозданов и Александър Лазов спечелиха мача на двойки срещу Мартон Фучович и Левенте Годри. До края има да се изиграе още един мач на сингъл, но на практика той е без значение.

В началото на първия сет всеки от двамата тенисисти печелеше подаванията си, като Лазов изпита леки затруднения в четвъртия гейм, но се справи. Колебливата му игра обаче продължи и в шестия гейм той беше пробит, за да поведе Фучович с 4:2. Този пробив беше достатъчен на унгареца и той без особени проблеми спечели първия сет.

Фучович направи ранен пробив във втория сет и поведе с 2:0. Лазов не се предаде и изравни за 2:2. Унгарецът обаче много бързо си върна аванса от един пробив. При 5:3 за Фучович българинът имаше брейкпойнт, но пресили удара си от бекхенд и пропиля отлична възможност да се върне в сета. До края на сета Лазов не можа да върне пробива и резултатът в мача стана 2:0 в полза на Фучович.

Третият сет също започна по кошмарен начин за българина, който отново допусна ранен пробив. Петият гейм беше много оспорван. Унгарецът поведе с 40:0, но българинът отрази и трите точки за пробив. Въпреки усилията му обаче, Фучович успя да измъкне гейма и да поведе с 4:1. След това унгарецът затвърди и втория си пробив и беше само на гейм от успеха. Лазов намали за 5:2, след което Фучович сервираше за мача. Българинът поведе с 30:15, но унгарецът направи две поредни точки и имаше мачбол, който обаче беше спасен от Лазов. Последва дълго и оспорвано разиграване, което обаче беше спечелено от унгареца. Въпреки разочарованието в очите на Лазов, той отново не се предаде и отрази и втория мачбол. При третата възможност обаче Фучович не сбърка и спечели мача.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички