Колшрайбер разби Стаховски на старта в София


Колшрайбер разби Стаховски на старта в София

790 0

Поставеният под номер 5 в основната схема Филип Колшрайбер записа първа победа на Garanti Koza Sofia Open. Германецът победи украинеца Серхий Стаховски с 6-2, 6-2 в мач от първия кръг на надпреварата в зала „Арена Армеец“.

"Разбира се, че съм щастлив от начина, по който играх. Почти през цялото време бях на ниво. Направих няколко страхотни минаващи удара. Чуствах се много добре на корта. Мисля, че и за зрителите беше приятен мач. Направихме няколко страхотни разигравания. Мисля, че най-голямото ми предимство беше добрият ретур. Това е важно особено срещу играч като Серхий, който обича да играе на мрежата и е важно да вкара добър сервис. Но успях да връщам добре и го затрудних максимално", сподели след успеха Колшрайбер.

"Страхотна зала. Централният корт е невероятен. Признавам, че бях малко изненадан. Възхитително е. Искам да поздравя и организаторите – всичко е на много високо ниво. Всички са много отзивчиви и се опитват да подобрят всички малки детайли ден след ден. Засега съм видял само хотела и залата, но се надявам в почивния си ден да разгледам и града. Готов съм да играя пет мача в София. Имах дълга почивка след Australian Open. Тренирах добре и се подготвих. Най-хубавото за един тенисист е да играе пет мача един след друг в една седмица. След това можеш да почиваш. Но по време на турнира трябва да си на пълни обороти", допълни германският тенисист.

Колшрайбер призна, че се надява в следващия кръг да срещне чеха Иржи Весели. "Играли сме няколко пъти един срещу друг. Миналата година се срещнахме в Мюнхен и го победих. За Джумхур не знам нищо". /БГНЕС

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички