Кирьос надви свой сънародник в петсетова битка


Кирьос надви свой сънародник в петсетова битка
Снимка: Getty Images/Gulliver

1049 0

Австралиецът Ник Кирьос се класира за втория кръг на Уимбълдън, след като победи сънародника си Джордан Томпсън със 7-6(4), 3-6, 7-6(10), 0-6, 6-1 в много оспорван и атрактивен мач на корт 3 в Ол Ингланд Клъб.

Томпсън започна по-силно срещата и поведе с пробив в първия сет, но Кирьос го върна и след това се наложи в тайбрека със 7-4. Във втората част Томпсън стоеше по-добре на корта и стигна до два пробива, за да изравни резултата. В третия сет отново двамата сънародници си размениха по един пробив, преди да стигнат до тайбрек, който бе изпълнен с обрати, но в крайна сметка Кирьос реализира осмия си сетпойнт за 12-10. В четвъртата част Кирьос на практика се отказа да се съревновава и не стигна до нито един гейм, но със спестената енергия успя да се наложи категорично в петия сет с 6-1 и да затвори мача след три часа и 26 минути игра.

24-годишният Кирьос завърши мача с 23 аса, 62 уинъра и 51 непредизвикани грешки, като любопитното е, че той спечели 10 точки по-малко от съперника си, но въпреки това стигна до крайния успех. Във втория кръг Кирьос може да се изправи срещу двукратния шампион Рафаел Надал, който по-късно днес играе с японеца Юичи Сугита. За втория кръг на Уимбълдън се класираха още Стив Джонсън, Кей Нишикори, Дан Еванс, Маркос Багдатис, Николоз Басилашвили и Алекс де Минор.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички