Какво да очакваме от Вавринка след контузията в коляното?


Какво да очакваме от Вавринка след контузията в коляното?
Снимка: БГНЕС

2259 0

Стан Вавринка вече е в България и дори записа първата си тренировка. Той игра с Александър Лазов малко повече от час, след като даде продължителна пресконференция за българските медии. На нея той обясни какво е положението с контузията, която го държа извън кортовете през втората половина на 2017 година.

"Имах много трудни 6 месеца. Не бях готов за Откритото първенство на Австралия, но сега съм много подготвен и определено се чувствам добре, че мога да играя в София", каза Вавринка по време на срещата с медиите в зала "Арена Армеец".

Контузията, която го спря от участие в турнирите след "Уимбълдън", действително е много сериозна, като в интервю за ESPN той дори сподели, че през главата му е минала и мисълта за оттегляне от тениса.

"Чувствам се много по-добре, отколкото в Австралия. Работих здраво у дома за коляното. Със сигурност не съм в най-доброто си състояние, но за това дойдох в София - за да натрупам игрова практика и се надявам да запиша поредица от мачове. Най-важното е да играя ден за ден, ще се опитам да спечеля срещу Клижан в четвъртък", каза още швейцарецът.

Това ще е първо участие на Вавринка в турнир, който се играе до 3 сета от началото на годината. Той ще се опита да навлезе в оптимална форма до "Ролан Гарос", където вече е печелил титла от Големия шлем.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички