Григор сподели каква е малката му победа през лошата 2018 година

Първата ракета на България Григор Димитров сподели каква е малката му победа в неуспешната в спорта 2018 година. Григор започна годината като номер 3 в света, но ще я завърши като номер 19. Въпреки това той вижда повод за оптимизъм.

"Годината не беше добра в тениса, но не трябва да се отчайвам. Напротив! Тенисът не е всичко, може би се чувствам по-добър като човек. Може да се представям по-слабо в тениса, но съм по-добър като човек. За мен това е малка победа", сподели тенисистът пред bTV.

Официално: Григор Димитров се срина в ранглистата

Най-добрият български тенисист Григор Димитров загуби десет позиции в световната ранглиста и заема 19-о място в днешното издание на класацията. ...

ГРИГОР ДИМИТРОВ ПОКАЗА РАКЕТА С ГЕРБА НА БЪЛГАРИЯ, С КОЯТО ИГРАЕ В ПАРИЖ

Димитров говори и за началните си стъпки в този спорт и колко трудно му е било. "Ставахме рано с баща ми да тренираме в една зала с изпочупени прозорци при -6 или -7 градуса. Трябваше да играя с ръкавици. Никога не съм си мислел, че няма да успея и може би това е един от най-големите ми плюсове", категоричен бе той.

А едно от нещата, които най-силно го мотивират да се върне към силните си дни, са всички българи, които го подкрепят по трибуните с трибагреник в ръце. "На всеки един турнир всеки казва: "Не сме виждали толкова български знамена!". Оценявам го това, горд съм да съм българин в България", призна Григор.

Вижте колко е спечелил топ спортистът от наградни фондове в този материал.

Още по темата

Please select answer!