Григор е спечелил завидна сума от наградни фондове


Григор е спечелил завидна сума от наградни фондове
Снимка: Getty Images/Guliver

7987 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров е близо до границата от 16 милиона долара, спечелени от наградни фондове. Спортистът ни, който приключи сезона, до момента е изкарал $ 15 902 694 (общо от мачове поединично и на двойки) според официалната статистика на ATP.

Само през тази година доходите му са 1 781 443 долара. Той обаче получава много повече от рекламните си договори, тъй като е лице на Nike, Wilson, на чартърната авиокомпания JetSmarter, на American Express и на сладоледите "Häagen-Dazs".

В последната класация на списание "Forbes" Димитров е под №7 в списъка на най-добре печелещите тенисисти с 12,7 милиона долара за периода юни 2017 - юни 2018 г.

През тази година той допусна 19 загуби, не спечели титла, само два пъти записа успех срещу съперници от топ 10 и е 19-и в световната ранглиста. Сривът дойде, след като заради отсъствието си от финалите на АТР в Лондон, където миналата година стана шампион, загуби 1500 точки.

През 2017 г. Димитров взе титлите в Бризбейн, София и Синсинати, приключи с баланс 49:18, с 8 победи над играчи от топ 10 и като №3 в класацията на АТП.

Наскоро звездата изненада феновете си с ракетата, с която игра на Мастърса в Париж. Вижте я в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички