Григор: Искам да спечеля турнира в Истанбул


Григор: Искам да спечеля турнира в Истанбул
Снимка: Getty Images/Guliver

925 0

Григор Димитров сподели очакванията си от турнира в Истанбул, слд като се класира за полуфиналите след победа 7:6 (7:1), 6:1 над Иржи Весели (Чех).В спор за място на финала българинът излиза в събота от 16,30 ч. срещу хърватина Иво Карлович.

Григор, след първия си двубой ни обеща да играеш по-добре. Сега доволен ли си от себе си?

- Играх по-добре, това е със сигурност. Чувствах се по-добре на корта дори след брейка в първия сет. Това не означаваше нищо за мен, просто беше гейм, който той (Весели) си го спечели. Той игра добре, ударите му влязоха и срещу някои неща не можеш да се бориш. Психически бях доста устойчив, особено когато идваха важните моменти. Във втория сет направих два брейка, което бе достатъчно.

Кое промени мача? Това, че успя да се справиш с началния удар на съперника, или че игра по-интелигентно?

- Трябваше да мина малко по-назад за първия сервис. Като цяло той сервира добре, има доста плосък бекхенд и трябваше на моменти да го държа встрани от опасната зона. С всеки изминал гейм играех по-добре и по-добре. Много от слайсовете ми се получиха добре, както и късите топки. Най-големите удари днес, когато ми трябваха, бяха там.

Смяташ ли, че играта, която показа днес, се доближава до най-доброто, което можеш в момента?

- Според мен имах и доста по-добри мачове през годината. Трябва да ми стане навик да играя на едно нормално ниво, което да е достатъчно, за да победя много от играчите. Когато трябва да изляза на по-различна фаза срещу по-различни тенисисти, тогава трябва да превключа на следващата скорост. За момента просто играя добре и не се отегчавам. Дори да не вкарвам някои от ударите, не се отегчавам и продължавам да работя.

Имаше ли връзка по-добрата ти игра днес с това, че вече успяваш да свикнеш с корта?

- Днес също не беше чак толкова бърз кортът, ако трябва да бъда честен. Като цяло не го мисля, не мисля за настилката, а гледам да се концентрирам върху играта си. Когато излизам на тренировъчния корт, също си мисля какво трябва да направя по-добре, говоря с треньора на тази тема и гледаме да направим нещата по възможно най-добрия начин.

Миналата година отново игра на полуфинал. Сега готов ли си за стъпка напред?

- Дано всичко е по-план, готов съм. Надявам се да играя по-добре утре. Искам да спечеля турнира.

Източник: "24 часа"

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички