Със серия от 11:2 гейма Григор Димитров стигна до полуфиналите в Истанбул


Със серия от 11:2 гейма Григор Димитров стигна до полуфиналите в Истанбул
Снимка: Getty Images/Guliver

782 0

Григор Димитров записа безпроблемна победа със 7:6 (1), 6:1 над Йержи Весели и се класира за полуфиналите на ATP турнира в Истанбул.

Димитров не влезе никак добре в двубоя, след като рано-рано изостана с 2:5 в резултата. Освен това българинът се наложи да отразява сетпойнт за своя съперник при този резултат, но успя да се защити.

Последва възход в играта на хасковлията, който се добра до пробив и тайбрек в първия сет. Той изигра феномелно 13-ата част на сета и спечели със 7:1 точки, повеждайки със сет в мача.

В следващия сет Гришо нямаше никакви проблеми и позволи на Весели да вземе единствено първия си сервис гейм за 1:1. Оттам нататък Димитров беше безпогрешен, взе 5 поредни гейма и затвори мача с 6:1.

Така българският тенисист стигна до полуфиналите в турнира за втора поредна година, защитавайки точките си от 2015, когато отново стигна до тази фаза в надпреварата.

В следващия кръг Григор Димитров ще се изправи срещу победителя от срещата между Иво Карлович (поставен под №3) и Марсел Гранойерс (№5).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички