Григор Димитров ще е най-младият капитан на Atp Cup

Григор Димитров ще бъде най-младият капитан в първото издание на отборния турнир ATP Cup, съобщава "Тема Спорт". Надпреварата ще се проведе от 3 до 12 януари, а вчера официално бяха съобщени имената на предводителите на 24-те състава в Австралия. "Лъвовете" са в група С в Сидни, където ще играят срещу Белгия, Великобритания и Молдова. Капитан на островитяните ще бъде местната легенда Тим Хенман. Водач на "червените дяволи" ще е Стив Дарси, а на бившата съветска република - Владимир Албот.

Справката показва, че само четирима тенисисти все още са активни от всички заявени имена на водачи на отбори в турнира. Освен Григор, такива са Дарси, Жил Симон (Франция) и Ненад Зимонич (Сърбия). Със своите 28 години Димитров е най-младият капитан, предвид че Симон е на 34, а Дарси на 35.

"Ходещият мъртвец" Григор Димитров и странната му американска одисея

Ласкав материал за Григор Димитров пусна специализираното издание tennisworldusa.org. Неговото заглавие гласи, че първата ракета на България "най...

Сред водачите на различните отбори личат имената на легенди като Борис Бекер (Германия), Марат Сафин (Русия), Томас Мустер (Австрия) и Гастон Гаудио (Аржентина). Отборите са разпределени в 6 групи, всяка с по 4 тима. Победителят във всяка се класира на 1/4-финалите, където ще намерят място и двата най-добри отбора, заели второ място в групата си.

Срещите на България ще се играят в Сидни. Нашите излизат срещу британците в първия си мач на 3 януари (от 8:30 часа), два дни по-късно "лъвовете" се изправят срещу Молдова (01:00), а на 7 януари играят с Белгия (8:30). В състава Димитров заяви още имената на Димитър Кузманов, Александър Лазаров, Александър Донски и Адриан Андреев. A каква е една от целите на Андре Агаси в работата му с Григор вижте в този материал. 

Още по темата

Please select answer!