"Ходещият мъртвец" Григор Димитров и странната му американска одисея


"Ходещият мъртвец" Григор Димитров и странната му американска одисея
Снимка: Guliver/GettyImages

15739 0

Ласкав материал за Григор Димитров пусна специализираното издание tennisworldusa.org. Неговото заглавие гласи, че първата ракета на България "най-накрая" е изпратил положителни сигнали към света на тениса, към своите фенове и към себе си. Медията обаче описва сезона на звездата до US Open 2019 с незавидно сравнение. "Година и половина след спечелването на Финалния Мастърс той прекара в разхождане по кортовете като ходещ мъртвец", посочва tennisworldusa.org.

Изданието посочва, че ако 2018 г. е била разочароваща за Григор, то първите 8 месеца на 2019-а са били "още по-зле". "Никой, може би дори най-близките му роднини, не можехе да си помислят, че ще го видят да играе полуфинал на US Open. И все пак, Димитров, противно на случилото се през последните 18-12 месеца, отново вдигна глава с гордост и страхотни изпълнения, като спря само срещу страхотния Даниил Медведев", посочва авторът на материала. Той пише, че есента е събудила българина от летаргията и след US Open, той е показал добри неща, достигайки четвъртфинала в Ченду и полуфинал на Мастърса в Париж.

"Така, последните му месеци на корта бяха положителни. През 2020 г. Димитров ще трябва да помни, че е шампион, а не сянката на шампион. Той все още е сравнително млад и все още може да постигне важни победи. В кариерата си, като цяло, той все още не е изразил пълния си потенциал, но ако се окаже във физическа форма и има увереност, той може да бъде опасен противник за всички свои опоненти, дори в турнирите от Големия шлем. Психическата солидност и някои физически проблеми са аспектите, които наказват българина през последните месеци", се казва още в материала. А коя бе изненадата на US Open 2019 вижте в този материал. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички