Григор Димитров за сравненията с Федерер: Като дете беше забавно да ги чувам, но вече не е


Григор Димитров за сравненията с Федерер: Като дете беше забавно да ги чувам, но вече не е
Снимка: Getty Images/Gulliver

2237 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров винаги предизвиква интерес по кортовете, като е сред най-подкрепяните от феновете. В едно от последните си интервюта Гришо говори за връзката, която има с публиката и защо вече не е забавно да го сравняват с Роджър Федерер.

"Връзката с феновете е наистина важна, тя е сред основните неща. Харесва ми да се състезавам за феновете, винаги опитвам да дам всичко от себе си за тях и за всички други около мен", заяви той допълвайки за Федерер: "Като дете беше забавно да чувам тези сравнения, вече не е така".

На въпрос как е започнал да играе тенис и какви са хобитата му, той отговори: "Приятелите ми са ме питали: "Какво щеше да правиш, ако не играеше тенис?" А аз наистина не съм се замислял върху подобно нещо. Винаги съм се стремял върху това да съм тенисист. Нямам много време да седя пред компютъра, но имам много други хобита, като например да карам коли".

"Харесвам спорта, аз съм състезател, така че обичам да гледам спорт и по телевизията. Опитвам се да гледам всичко, просто да седя и да гледам, може би най-много баскетбол, но нямам много време", допълни още българинът. Той сподели, че Рафаел Надал е човекът, с който е най-близък от Тура. "Да споделяш съблекалнята и да играеш с тях (б.р Голямата тройка - Надал, Джокович и Федерер) на едни и същи турнири е велико. Надал ми е най-близък от тях, защото го познавам доста добре и извън корта, но обичам да играя срещу всички тях".

Само преди няколко дни пък стана ясно, че Григор вече има и нов треньор - ето кой е.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички