Федерер разкри цел ли е за него да бъде №1 в мъжкия тенис


Федерер разкри цел ли е за него да бъде №1 в мъжкия тенис
Снимка: Getty Images/Gulliver

1838 0

"За мен първото място в ранглистата винаги е било най-голямото постижение в нашия спорт, но това не е реалистична цел за мен. Не съм сигурен, че тялото ми ще ми позволи да преследвам подобна цел", сподели световният номер 2 Роджър Федерер.

Ако швейцарският маестро спечели титлата на Финалите на световния тур в Лондон, той ще се доближи на само 140 точки от лидера в ранглистата Рафаел Надал преди началото на следващия сезон. "Може би ако започна да мисля твърде много за това и да го преследвам, ще започна да правя грешки. Имам да защитавам 2000 точки в Австралия, така че вече имам сериозен проблем. Рафа също има да защитава доста точки, но не колкото мен. Не мисля, че това е реалистична цел за мен. Рафа бе по-добър през тази година и заслужава да бъде номер 1. Радвам се за него, защото той също имаше тежка 2016-та година", коментира Федерер.

Носителят на 19 титли от Големия шлем, който до момента има 52 победи и 4 загуби през сезона, призна, че съжалява за пораженията от Евгени Донской и Томи Хаас по-рано през годината. "Имах мачболи и в двете срещи. Ако се окаже, че изпускам първото място заради тези два мача, може би имам малко лош късмет. От друга страна, спечелих мач в Маями, след като спасих мачбол срещу Бердих, можеше да загубя мача в Австралия срещу Нишикори. Просто се радвам, че имах един страхотен сезон. Надминах тотално очакванията си", допълни той.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички