Димитров разкри защо се раздели с Федерер и как ще спре доминацията им с Надал


Димитров разкри защо се раздели с Федерер и как ще спре доминацията им с Надал
Снимка: БГНЕС

3898 0

Първата ракета на България Григор Димитров разкри как реагира на очакванията към него. Той даде и простичка рецепта за това как той и останалите млади тенисисти могат да спрат доминацията на Роджър Федерер и Рафаел Надал.

"Очакванията не ме вълнуват, винаги съм коментирал с екипа и семейство, те са най-важни за мен. Има недоволни от мен, но решенията, които съм взел, са допринесли за големия ми успех през 2017 г. Най-голямото напрежение идва от самия мен, винаги изисквам повече от себе си", заяви Димитров на днешната пресконференция преди София Оупън.

"Как да спрем доминацията на Федерер и Надал? Трябва да ги победим. Все пак не се отчита, че, въпреки че са по-зрели, те продължават да тренират като нас, да трупат опит", посочи звездата.

Световният номер 4 сподели, че и тази година в плановете му не влиза участие за Купа Дейвис. "Целите ми са по-различни, пък и искам да давам път на младите", обясни Григор.

Димитров бе запитан и защо напусна мениджърската агенция на Федерер. "Нямам нужда от това, екипът ми е в добра форма", обясни тенисистът.

Звездата призна, че много обича да играе пред родна публика и че е щастлив от подкрепата на сънародниците ни навсякъде по света.

"Където и да играя, имам чувството, че съм пред родна публика. Оценявам го още повече. Като чуя българска реч в Австралия, това ме окуражава. Да не говорим като видя българските знамена", посочи той.

Българинът разкри, че сега, когато е номер 3 (4) в света, всеки играе по-освободено срещу него, защото няма какво да губи.

"Не успях да си почина, само една седмица имах за това и не очаквах да пътувам до Австралия толкова бързо. Но не съжалявам. Нещата вървят добре за нас в момента. Не съм видял още кой ще играе на турнира в София, но това няма значение, винаги гледам мач за мач. Винаги вярвам в себе си, какъвто и жребий да имам, знам, че мога. Играл съм с всички, побеждавал съм всички", добави Григор.

"Почти събрах пъзела на екипа, а какво липсва все още - тепърва ще разберем", завърши Димитров.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички