47 удара на МАЧБОЛ! Моментът, в който Григор Димитров изглеждаше обречен срещу Медведев (ВИДЕО)


47 удара на МАЧБОЛ! Моментът, в който Григор Димитров изглеждаше обречен срещу Медведев (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

4156 0

Григор Димитров записа една от най-паметните победи в кариерата си. 32-годишният българин победи третия в света Даниил Медведев в изключително драматичен сблъсък, продължил почти 3 часа. Хасковлията надделя с 2:1 сета, като последните две части бяха с тайбрек.

Световният номер 17 можеше да си спести много нерви, след като имаше повече от отличен шанс да затвори срещата при 5:3 и свое подаване. Той дори поведе с 40:15, осигурявайки си два поредни мачбола - първият от които, бързо неутрализиран.

При втория обаче се стигна до същинско трилър разиграване. То продължи умопомрачителните 47 удара, като накрая завърши със сечен бекхенд в мрежата от българина. Впоследствие се откриха още два мачбола на негов сервис, а малко по-късно и два мачбола при подаване на руснака. Всички те пропиляни.

В главите на привържениците му веднага възникнаха спомени от миналото, след като се стигна до тайбрек и в третата част. В такива моменти психиката му в повечето пъти е поддавала, но не и сега. Безапелационен тайбрек и категоричен успех в него, давайки само две точки на опонента.

Коментарът на Григор Димитров за разиграването с 47 удара при мачбола срещу Медведев

"Не знам. Мачбол ли беше? Бях тотално изпразнен в краката си, загубих бройката, опитах да направя един добър удар, но не успявах. Още по-трудно е, когато играеш с една ръка бекхенда. Това са точките, мачовете, които искам да изиграя. Имаше някои забавни отигравания" - заяви след мача конкретно за онзи мачбол с 47 разигравания.

Вижте и цялото изказване на Григор Димитров след епичната победа над Медведев (ВИДЕО).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички