"Бях изпразнен, много е трудно": Григор за критичния момент, докарал ни до инфаркт срещу Медведев (ВИДЕО)


"Бях изпразнен, много е трудно": Григор за критичния момент, докарал ни до инфаркт срещу Медведев (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

10367 0

Първата ракета на България Григор Димитров изрази щастието си след победата над Даниил Медведев на Мастърса в Париж. Тя дойде доста трудно и Димитров обясни през какво е преминал, за да стигне до нея.

Запитан как спечели след пропуснатите 7 мачбола, той заяви: "Не знам как спечелих, борех се при 40-15, тогава не търсех прекалено много ударите си и това не е достатъчно срещу такива тенисисти. Можех да направя някои неща различно, отстрани е по-лесно. Ще изгледам последните геймове със сигурност, за да видя какво можех да направя по-добре".

"При 5:4, 40:15, имах чудесен гейм с хубави удари. Най-важното е, че успях да спечеля. Много е трудно (да продължиш, когато знаеш, че си можел да спечелиш, бел.ред.), трябва да го приемеш, няма какво друго да направиш. Моментът е минал, накрая трябваше да остана в мача, да търся ударите си, да създам възможности отново. Знаех, че мога да имам още", продължи Димитров.

"И двамата бяхме много изморени накрая. Имаше някои луди разигравания. Винаги е така в такива мачове, очакваш да се случи. Надявам се да не бъде прекалено често. Днес накрая съм щастлив", добави Григор.

Запитан за разиграването с 47 удара, той заяви: "Не знам. Мачбол ли беше? Бях тотално изпразнен в краката си, загубих бройката, опитах да направя един добър удар, но не успявах. Още по-трудно е, когато играеш с една ръка бекхенда. Това са точките, мачовете, които искам да изиграя. Имаше някои забавни отигравания", завърши родната звезда. А ето с какво отиграване Григор подлуди Париж и света на тениса. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички