3 сета - 3 часа и 43 минути! На финал на Аustralian Open потрябва инвалидна количка (ВИДЕО)


3 сета - 3 часа и 43 минути! На финал на Аustralian Open потрябва инвалидна количка (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

6860 0

Безспорно най-драматичният финал до момента на тазгодишното издание на Australian Open бе при юношите. Там първият поставен Бруно Кузухара спечели трофея след успех в три сета над четвъртия Якуб Меншик. Американският състезател, роден в Бразилия, надделя над чеха със 7:6(4), 6:7(6), 7:5 след 3 часа и 43 минути на корта.

Гладиаторската битка, продължила толкова дълго, до голяма степен бе решена от физическото състояние на Кузухара. Неговият съперник бе измъчван сериозно от крампи в края на срещата, а повратният момент дойде при 5:6 и 15:30 в полза на Кузухара, когато Меншик сервираше за трети пореден тайбрек.

Това разиграване продължи цели 33 удара и дори бе спечелено от чеха (можете да го видите по-долу в материала), но веднага, след като завоюва точката, той се строполи на земята, като бе дал и последната си капка енергия, която едвам изцеди.

Точно в предишния гейм пък Кузухара се измъкна от много сложна ситуация, след като спаси точка за пробив. След споменатото маратонско разиграване за 30:30 пък Меншик успя да се изправи и продължи сервирането си при 30:30. За огромно съжаление на този великолепен мач, той приключи с две двойни грешки.

След тях Меншик отново се строполи на земята без никакви сили. Веднага щом стори това за втори път и мачът приключи в полза на Кузухара, той демонстрира огромно джентълменство и изтича при чеха, за да провери състоянието му и да го поздрави.

В крайна сметка Меншик дори трябваше да бъде изведе от "Род Лейвър Арена" с инвалидна количка, тъй като така и не успя да се изправи. В речта си след срещата пък Кузухара отново показа спортсменство и заля с похвали своя достоен опонент.

Домакинската публика пък стана свидетел на приказен успех от страна на Ник Кирьос, който грабна първи трофей от Големия шлем (ВИДЕО).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички