Магията на Australian Open: Всичко започна за шоуто, а вече има прецедент от 42 години


Магията на Australian Open: Всичко започна за шоуто, а вече има прецедент от 42 години
Снимка: Getty Images

1498 0

Още на първия за годината турнир от Големия шлем феновете стават свидетели на много любопитни събития. В този материал акцент обаче ще бъде поставен по-конкретно върху турнира на двойки на Australian Open, където финалът е ясен и ще бъде изцяло австралийски - за щастие на домакинската публика.

На финала титлата ще бъде оспорвана между Ник Кирьос/Танаси Кокинакис и Макс Пърсел/Матю Ебдън. Трябва да се отбележи, че за първи път от 1980 година насам ще има изцяло австралийски мъжки финал на двойки на този турнир.

Тандемът Кирьос-Кокинакис определено прави фурор в Австралия. Никой не очакваше двамата да стигнат толкова далеч, а за това признават и самите те. По пътя се справиха с някои обиграни и високоранкирани партньори в тениса, а всичко започна с идея шоу и забавление.

Със сигурност те осигуриха и това на привържениците със своите атрактивни отигравания и ексцентрични личности, като по този начин се превърнаха в една от атракциите на този турнир. Връзката между двамата приятели и публиката също стана повече от специална.

"Постигнатото все още ми изглежда малко нереално. Не очаквахме това, когато решихме да се включим в турнира. Целта ни е просто да се забавляваме на корта, така че победите са просто бонус. Мислим само за следващия мач и се стараем да попиваме от атмосферата и обичта на хората. Невероятно е, че сме на финал, а предвид факта, че го постигнах заедно с Ник, не бих могъл да искам нещо повече" - заяви Кокинакис след победата над Марсел Гранойерс и Хорацио Себайос.

"Страхотно е, че стигнахме до тук. Развълнувам съм и нямам търпение да се завърна на корта и отново да играя пред тази страхотна публика. Независимо дали спечелим или загубим, финалът ще бъде невероятно изживяване. Изминалата седмциа беше откачена. Всеки път, когато излезем на корта, играем като за последно. Не очаквахме да спечелим толкова много мачове, но както и да сме го направили, се надявам да успеем да извадим зайци от шапките си още веднъж" - пък сподели Кирьос след въпросния мач.

Финалът между австралийските двойки на Australian Open е в събота, 29 януари, като ще се проведе от не преди 12:00 часа българско време. A първият трофей на Australian Open вече бе връчен (ВИДЕО).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички