Мощен Григор Димитров си отмъсти на Александър Бублик и се класира на 1/8-финал в Синсинати пред погледа на Лолита


Мощен Григор Димитров си отмъсти на Александър Бублик и се класира на 1/8-финал в Синсинати пред погледа на Лолита
Снимка: Getty Images

11618 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров победи казахстанеца Александър Бублик с 2:0 сета за час и 23 минути игра и се класира за 1/8-финалите на турнира в Синсинати, където ще срещне руснака Данийл Медведев!

Гришо показа чудесна игра и в двата сета, въпреки че те нямаха нищо общо помежду си! В първата част той се наложи с 6:3 без особен проблем, а Александър Бублик непрекъснато говореше с щаба си, с децата, които подават топките и с феновете на корта. 

Във втората част казахстанецът се събуди и започна да печели лесно сервис-геймовете си, но точно тогава Григор показа, че се намира в чудесна физическа и най-вече ПСИХИЧЕСКА форма, и не позволи спад в играта си...

При равенство 4:5 хасковлията зрелищно спечели подаването си, а в следващия гейм успя и да пробие съперника, което му позволи да сервира за място на 1/8-финалите!

Поставеният под №21 в света българин не срещна трудности и затвори мача, като по този начин си отмъсти на Бублик за двете загуби в предишните им сблъсъци. Противникът му нямаше никакви претенции и поздрави Григор с усмивка на мрежата, а след това родният тенисист обра овациите на публиката и тези на приятелката си Лолита, която бе дошла на корта, за да го наблюдава и подкрепя!

Ето и как се разви самият двубой:

ПЪРВИ СЕТ

0:1 - Григор изпитваше доста трудности с подаването си и допусна две двойни грешки, а в крайна сметка загуби първия гейм на 30.

*Телевизионните камери показаха, че редом до треньора на Димитров е седнала и неговата половинка Лолита.

1:1 - Гришо бързо се върна в сета, пробивайки Бублик на нула!

2:1 - Във втория си сервис-гейм Димитров коригира играта си и успя да спечели на 15.

2:2 - маратонски гейм, в който Бублик спаси 4 точки за пробив!

3:2 - Без особени проблеми Гришо успя да спечели петия гейм на 15 и да поведе в резултата. Александър Бублик играеше на приливи и отливи и ту пращаше топката в аут, ту целеше линиите.

4:2 - С много настойчива игра Григор Димитров успя да запише втори пробив в този сет и да поведе с два гейма разлика.

5:2 - Хасковлията продължи да разхожда съперника си по целия корт, записа първи ас и затвърди пробива си на 15!

5:3 - Бублик сервира с нови топки и този път нямаше проблем да спечели сервис-гейма си. 

6:3 - Григор Димитров излезе от трудна ситуация, след като допусна две двойни грешки и резултатът бе 30:30. С втората си директна точка от сервис и с едно хладнокръвно излизане на мрежата той успя да спечели първия сет, продължил 35 минути!

ВТОРИ СЕТ

0:1 - Александър Бублик се събуди и сервисът му потръгна. 

1:1 - Григор успя да спечели подаването си по зрелищен начин с ас, а преди това на четири пъти се стигаше до 40 равни.

1:2 - бърз гейм за Бублик на нула...

2:2 - казахстанецът продължи да покачва нивото си и Гришо успя трудно да вземе подаването си на 30.

2:3 - след като в първия сет Бублик направи само един ас, във втората част началният му удар коренно се промени и той вече имаше 5 на сметката си.

3:3 - Григор продължаваше да изпитва трудности срещу разигралия се противник, но благодарение на факта, че ограничи до минимум непредизвиканите си грешки, успяваше да печели подаванията си.

3:4 - тенденцията от предишните геймове се запази и Бублик набързо спечели подаването си на 15.

4:4 - новите топки оказаха влияние и Григор набързо успя да спечели сервис-гейма си!

4:5 - с мощен уинър по правата от бекхенд Бублик отново поведе с 1 гейм без проблем.

5:5 - Чудесен Григор Димитров!!! С много атрактивна игра успя отново да изравни резултата... при една от точките посрещна контрапие на Бублик с ракета зад гърба си, а след това спечели разиграването и вдигна публиката на крака!

6:5 - гардът на Бублик след отиграването на Гришо в предния гейм падна значително и даде 3 точки за пробив на нашия тенисист, който успя да реализира последната от тях и да пробие съперника!

7:5 - ГЕЙМ, СЕТ И МАЧ!!! Григор Димитров е на 1/8-финал!

ПРЕДИ МАЧА

В първия кръг от турнира в Синсинати противникът на българина победи с 2:1 сета 66-ия в света Маркос Гирон. Хасковлията пък се справи по чудесен начин с №16 Роберто Баутиста Агут (2:0 - 6:3, 6:4).

Григор Димитров ще се изправи срещу 38-годишния Бублик за трети път в своята кариера, като до този момент няма победа срещу него!

През 2019 г. се състоя първата среща между двамата и тогава казахстанецът победи Григор с 2:1 (5:7, 7:6 и 7:6) на 1/4-финалите на турнира в Чънду, Китай.

На 1 юли тази година бе и вторият сблъсък между тях - на 1/32-финалите на Уимбълдън Александър Бублик отстрани Григор Димитров след победа с 3:0 сета (6:4, 7:6 и 7:6).

30-годишният ни сънародник в момента заема 21-о място в класацията на ATP, докато днешният му противник е №38 в света!

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички