Григор Димитров не остави шансове на Роберто Баутиста Агут в Синсинати


Григор Димитров не остави шансове на Роберто Баутиста Агут в Синсинати
Снимка: Getty Images

11464 0

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров стартира с победа участието си на турнира от сериите Мастърс 1000 в Синсинати, след като надви испанеца Роберто Баутиста Агут с 6:3, 6:4 за 83 минути игра. Григор игра много по-силно от 16-ия в света, който така и не успя да се нагоди към играта на българина и закономерно загуби.

Срещата започна по най-добрия начин за Гришо, който направи ранен пробив и поведе с 3:0. Баутиста Агут не успя да запише уинър на сметката си до петия гейм, тъй като играеше твърде предпазливо и не се чувстваше комфортно на твърдата настилка в Синсинати. За неудобството на испанеца спомогна и играта на Григор, която не му позволи да разгърне неговия стил на игра.

Втората част започна с размяна на два пробива, с което изглеждаше, че Баутиста Агут ще се завърне в мача. Двамата тенисисти вървяха гейм за гейм до 3:4, когато се изля дъжд над Синсинати и мачът беше прекъснат. След подновяването Григор изравни резултата, а след това и проби съперника си. Българинът сервира за мача и не даде точка на съперника си, класирайки се за втория кръг.

А ето и развитието на мача по геймове:

СЕТ 1

1:0 - Григор записа два аса в първия си сервис гейм и успя да спечели подаването си на 30.

2:0 (пробив) - Баутиста Агут играеше твърде предпазливо, като все още се опитваше да се нагоди към играта на Димитров и настилката на корта. Григор се възползва от това, показвайки търпение в разиграванията, за да го пробие.

3:0 - Григор играеше със самочувствие и ударите му се получаваха. Българинът вкарваше топката дълбоко в половината на Баутиста Агут, което затрудняваше испанеца. Единствено от бекхенд Гришо изглеждаше малко по-уязвим, но това не му попречи да затвърди пробива, спечелвайки гейма на 15.

3:1 - Баутиста Агут продължи да играе слабо, като за това подсказваше нулата, която стоеше срещу отбелязаните уинъри от началото на срещата, докато Григор имаше десет на сметката си. Българинът обаче направи две лесни грешки от бекхенд, които му костваха втори пробив в негова полза в мача.

4:1 - Едва в петия гейм дойде първият уинър на Баутиста Агут в мача. Той обаче не му беше от особена полза, тъй като срещна сериозни проблеми с високите топки, които му пращаше Григор в неговата половина. Освен това испанецът правеше и твърде много непредизвикани грешки, които го лишиха от възможност да върне пробива.

4:2 - Роберто Баутиста Агут влезе малко по-навътре в корта и това му позволи да е една идея по-агресивен в разиграванията. Испанецът подобри играта си и затвори гейма на 15 с хубав уинър по правата.

5:2 - Григор Димитров записа три поредни аса и си осигури аванс от 40:0. Последва много елегантен минаващ удар, с който българинът затвори подаването си.

5:3 - Баутиста Агут спечели подаването си на 30.

6:3 - Григор не остави никакви шансове на Баутиста Агут да се върне в сета и затвори подаването си с ас. Българинът направи общо 10 аса през първия сет, докато Баутиста Агут - само един. 

СЕТ 2

1:0 (пробив) - Роберто Баутиста Агут започна добре сервис гейма си, но скоро след това Григор отново го постави под напрежение, принуждавайки го да допуска грешки. Българинът използва оръжието си от първия сет - високите топки дълбоко в половината на противника, за да го пробие.

1:1 (пробив) - При 15:30 Григор рискува твърде много и изкара удар в аут, който осигури на Баутиста Агут първи две точки за пробив в мача. След това обаче българинът направи ас, а след това отрази и втория брейкбол. Последва нова елементарна грешка от Гришо, която позволи на Баутиста Агут да върне пробива от третата си възможност в гейма.

1:2 - Григор веднага имаше възможност да си върне преднината в сета, като получи брейкбол при 40:30. Баутиста Агут обаче пласира форхенд на линията, който го спаси от нов пробив. След продължителен гейм Баутиста Агут все пак излезе победител и поведе в резултата във втория сет.

2:2 - Димитров не започна убедително гейма, като допусна да изостане с 0:30. След това обаче Григор спечели три поредни точки и си осигури геймбол, който оползотвори за изравняване на геймовете. 

2:3 - Гейм за Агут. 

3:3 - Гришо изостана с 0:15, но последва категорична серия от уинъри, както и 12-и ас в мача - безпроблемен гейм за родния представител. 

3:4 - Въпреки че влезе отлично в повечето разигравания, Димитров допусна три последователни непредизвикани грешки за 40:15 в полза на Агут, който от своя страна реализира красив форхенд по диагонала, за да завърши гейма. 

При резултат 3:4 над Синсинати се изля дъжд и мачът беше временно прекратен. 

4:4 - Около 20:35 часа българско време мачът беше подновен, а Григор бързо поведе с 40:0. Баутиста Агут успя да спечели две точки на подаването на българина, но Гришо все пак затвори гейма в своя полза.

5:4 (пробив) - Баутиста Агут спечели първата точка на свой сервис, но след това Димитров тотално преобърна гейма и го проби на 15.

6:4 - Григор не остави никакви шансове на испанеца и спечели подаването си на нула.

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

Григор Димитров не се намира в особено добра форма, като е загубил седем от последните си девет мача. От началото на годината той има 12 победи и 12 загуби. Българинът започна силно календарната година, достигайки 1/4-финалите на Australian Open с лекота, но контузия не му позволи да стигне по-далеч.

Последваха трудни месеци за българина, в които беше преследван от различни здравословни проблеми и неуспехи на кортовете. Сега Григор се изправя срещу 33-годишния Баутиста Агут, който е 16-и в света. Димитров има предимство в досегашните си мачове срещу испанеца, като е записал три победи и една загуба срещу него.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички