Скандална пресконференция разплака световната №2 в женския тенис Наоми Осака (ВИДЕО)


Скандална пресконференция разплака световната №2 в женския тенис Наоми Осака (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

2352 0

Световната номер 2 в женския тенис Наоми Осака бе видимо разстроена от въпрос на журналист по време на първата си пресконференция от месеци насам. Носителката на четири титли от Големия шлем имаше онлайн среща с медиите преди началото на участието си на турнира в Синсинати, като това бе първата ѝ пресконференция, след като тя отказа да говори с журналисти по време на Ролан Гарос през май месец и предизвика множество реакции и коментари.

Японската тенисистка изглеждаше спокойна, преди местният репортер Пол Дохърти от Синсинати Инкуайърър да я попита за отношенията ѝ с медиите:

"Ти не изгаряш от желание да общуваш с медиите, особено под формата на пресконференции. От друга страна имаш много интереси, които се нуждаят от медийна платформа. Как балансираш двете неща?", запита той.

Осака се затрудни да отговори на въпроса и се разплака, след което излезе от залата. Малко по-късно тя се върна и се извини за прекъсването, преди да отговори на въпроса:

"Откакто съм малка около мен има голям медиен интерес и мисля, че е не само заради това как играя тенис, а и заради произхода ми. Много хора се интересуват от мен. В това отношение съм различна от повечето хора и не зависи от мен, че нещата, които казвам или туитвам, генерират много статии. Бих казала, че не знам как да балансирам двете неща, опитвам се да го избистря в движение, както правите и вие", каза тя.

Впоследствие агентът на Осака Стюарт Дъгуид критикува поведението на журналиста:

"Този грубиян от Синсинати Инкуайърър е точна демонстрация на това защо отношения между играчи и медии са толкова обтегнати в момента. Всички участници ще се съгласят, че тонът му бе неподходящ и единствената му цел бе да притесни Наоми. Ужасно поведение. И намекът, че Наоми дължи успехите си извън корта на медиите е мит - не се самозалъгвайте", бе коментарът, но други журналисти защитиха своя колега:

"Мисля, че въпросът бе честен и истински, без абсолютно никакъв лош умисъл. Отговорът и емоцията на Осака също бяха честни и истински. Стюарт Дъгуид, не всичко е атака. Въпрос, който се опитва да стигне до отговор, не означава "злонамереност". Натисни спирачките на мелодрамата", каза Ник Кори.

Самият Дохърти също защото позицията си:

"Не съм се държал грубиянски спрямо никого през целия си живот. Може би критиците трябва да прочетат какво съм написал за Осака".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички