"Златният" Андреев: Медалите ми са за всички любими хора, които вече не са до мен


"Златният" Андреев: Медалите ми са за всички любими хора, които вече не са до мен
Снимка: Vasilen Dragomanski / LAP.bg

1075 0

"Дължа всичко на хората, които вече не са сред нас. Лека им пръст. И още не съм приключил, докато не отида на олимпийските игри и не направя там това, което обещах и на тях". Това заяви Божидар Андреев, след като стана европейски шампион във вдигането на тежести за втори път в кариерата си.

Паметна вечер за Божидар в четвъртък

Роденият в Сливен щангист разби конкуренцията в категория до 73 килограма на Европейското първенство в София с европейски рекорди в двубоя и изтласкването и с резултат, който му гарантира участие на Олимпийските игри в Париж.

След последния си успешен опит на рекордните 193 кг той направи емблематичното си задно салто под бурните овации на феновете в залата. Божидар спечели и златните медали в двете движения. След триумфа си той посвети отличията си на любимите хора, които е загубил.

За любимите хора, които не са вече до него

"Във всеки един момент съм с тях, макар физически да ги няма до мен. Сигурен съм, че в момента те ме гледат отгоре и се гордеят с мен за това, което направих. Последният ми опит беше именно за тях – за всички любими хора, които вече не са до мен. За тях са и медалите", започна щангистът.

От какво е горд шампионът?

"Честно казано, от всичко съм доволен от това европейско първенство. Най-доволен съм, че това, което правихме на тренировките, го направих и тук. Гордея се, че го постигнахме с моя треньор и с всички други хора, които ме подкрепят.

Благодаря на всички от сърце. Дай Боже и занапред да постигаме такива резултати. Вярвам, че пак ще показваме какво можем ние, българите", каза още Андреев. На Световното през 2023-та Андреев беше ощетен. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички