Златната Белослава: Имаме реален шанс и за злато от Олимпиадата по шахмат


Златната Белослава: Имаме реален шанс и за злато от Олимпиадата по шахмат
Снимка: Actualno.com

2711 0

Родната шахматистка Белослава Кръстева сподели в предаването "Арена спорт" по БНТ, че успехът на българския национален отбор на Европейското първенство в Будва показва с какъв голям потенциал разполагат "трикольорите".

"Емоциите са големи. Все още не мога да осъзная какво се случва. Знам само, че този успех е един добър старт и е показателно за това на какъв потенциал имаме всички момичета в отбора. Смятам, че имаме реален шанс и за злато от Олимпийските игри. Оттук нататък вече ще се види как ще се работи", сподели Кръстева.

Заедно със "златното" ни момиче бе и председателят на Българската федерация по шахмат - Милен Василев, а той също изрази щастието си от успеха на състезателките ни и заговори за проблемите в спорта през последните години.

"Това е един исторически успех. Аз като шахматист съм мечтал за това от 35 години и се радвам, че успяхме да осигурим участието на тези момичета. Българска спортна федерация по шахмат в мое лице и в лицето на световната и европейска шампионка Антоанета Стефанова осигурихме това участие", сподели Василев.

"Стигна се до тук заради злоупотреби, които бяха извършени по време на управлението на Силвио Данаилов и Управителния съвет. Най-големият проблем е, че миналата година служебният министър на спорта Весела Лечева даде лиценз на една федерация, която е създадена преди около година и половина. В нея членуват около пет човека от това компроментирано управление. Поради неясни за нас причини, от три федерации, които се кандидатираха за лиценз, я получи точно тази", добави още той.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Антоанета Стефанова във възторг след спечелената титла.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички