"Тя не просто спаси играта, но я спечели" - Антоанета Стефанова във възторг след историческата титла


"Тя не просто спаси играта, но я спечели" - Антоанета Стефанова във възторг след историческата титла
Снимка: БГНЕС

33748 0

Бившата световна шампионка по шахмат Антоанета Стефанова бе изключително доволна от исторически успех за националния ни отбор, от който е част и тя. Момичетата ни победиха отбора на Грузия и грабнаха европейската титла

"За пръв път от 20 години насам шахът е толкова популярен в България"

"Не мога да повярвам, беше много уморително. Спечелих партията си, но след това трябваше да чакаме срещата на Гери, но тя не просто спаси играта, но и я спечели", заяви Стефанова след двубоя. 

Тя допълни, че дълги години се води битка, за да се върне позицията на българския шах и най-сетне сега се виждат резултатите. "За пръв път от 20 години насам шахът е толкова популярен в България. Много съм щастлива с момичетата, имаме страхотен отбор. Благодаря на тези, които ни помогнаха да сме тук и да постигнем този резултат. Благодаря за този уайлд кард, който ни бе предоставен, за да бъдем тук. Смятам, че се намираме на правилен път. Не очаквахме толкова бърз успех. Това е невероятно поколение състезателки – Салимова, Пейчева, Кръстева, а има и още 2-3 момичетата, които обаче не са тук".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички