Въпреки заразения боец, турнирът UFC 249 тази нощ ще се състои


Въпреки заразения боец, турнирът UFC 249 тази нощ ще се състои

320 0

Ръководството на Абсолютния боен шампионат (UFC) потвърди, че, въпреки случая със заразен с коронавирус ММА боец, турнирът UFC 249 ще се проведе в Джаксънвил (Флорида) тази нощ без публика, както бе планирано. По-рано днес журналистът от ESPN Брет Окамото съобщи, че бразилeцът Роналдо "Жакаре" Соуза е заразен с вируса. Боецът трябваше да излезе тази нощ срещу Юрая Хол от Ямайка.

"Срещата между Соуза и Хол е отменена. Положителен тест за коронавирус е дал бразилецът и двама от членовете на неговия екип. Соуза и секундантите му нямат симптоми на COVID-19. Медицинската служба на UFC ще контролира здравословното им състояние и ще им предоставя помощ за лечението. Други заразени бойци няма. Турнирът UFC 249 ще се състои", се казва в заявление на UFC BJPenn.

Наскоро бразилският боец заяви, че се страхува от коронавируса, но ще участва в турнира, тъй като се нуждае от пари. Главно събитие на вечерта ще бъде боят между американците Тони Фъргюсън и Джъстин Гейджи. Първоначално съперник на Фъргюсън трябваше да бъде Хахиб Нурмагомедов, но дагестанецът се отказа заради пандемията от коронавирус. Междувременно, в Беларус, където единствено в Европа се играе футбол, отложиха мач заради опасения за заразен играч (подробности тук). 

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Парите и спортът


Смешните суми, които клубовете плащали на звездите в зората на футбола

Доходите на футболистите от найй-висока класа в наши дни възлизат на десетки милиони евро. За своята кариера...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама