Еминем често проваля ММА-бойците, избрали да излязат с негова песен


Еминем често проваля ММА-бойците, избрали да излязат с негова песен
Снимка: Getty Images/Guliver

3594 0

Фен на ММА-битките, разполагащ с доста свободно време (явно), установи, че бойците, които излизат към клетката, съпроводени от музиката на определен артист, по-често губят. Става дума за суперзвездата на американския и световния рап Еминем.

За цялото съществуване на UFC (Най-голямата ММА организация в света) са регистрирани 189 случая, в които бойците излизат под музиката на Маршъл Матърс. За първи път това се случва на 5-и февруари 2005 г., когато Тито Ортис излиза срещу Витор Белфорт на UFC 51. Последният случай е на Андре Мунис, който излиза под звуците на "Lose Yourself" срещу Антонио Аройо на UFC 164. И губи.

Бойците в този спорт в голяма част са големи фенове на рапъра. "Обичам Еминем. Той има ритмична музика. Тя мотивира и настройва", казва Чък Лидел. През 2010 г. той излиза за битката с Рич Франклин под звуците на "Won’t Back Down" и губи в първи рунд.

През 2019 г. потребител на "Reddit" с никнейма Джей изследва всички мачове на UFC, обръщайки внимание на тези, в които някой от бойците излиза с песен на Еминем. Той установява, че 86 пъти феновете на рапъра са победили, 3 пъти е имало равенство и 93 пъти те са губели.

"Просто исках да докажа тази теория. Много четох за това, но то беше без доказателства. Исках да го докажа. Да, много бойци са губили мачове, след като са излизали с песни на Еминем. Може това да е проклятие. Но, вижте, има и много случаи, в които е обратното", пише Джей.

По материали на gol.ru

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички