Въпреки обещанието: Нито дума за спортуващите в новата заповед за парковете


Въпреки обещанието: Нито дума за спортуващите в новата заповед за парковете
Снимка: БГНЕС

2432 0

Хората, които искат да спортуват в парковете, няма да могат да го правят. Това се разбира от новата заповед на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев, в която не се споменава и дума за спортуващите, които желаят да ползват парковете за тренировки.

Само преди няколко часа премиерът Бойко Борисов и кметът на София Йорданка Фандъкова направиха изявления, от които се разбра, че парковете ще се отворят за гражданите. От думите им стана ясно, че спортистите, които искат да тренират в парковете, ще могат да го направят. 

"Мисля, че няма пречка да идват и единично спортуващи хора", заяви Фандъкова пред журналисти по-рано днес. В новата заповед обаче не се разрешава достъп на спортуващи до парковете. Единствените лица, които могат да посещават парковете, са деца до 12 години, придружавани от родители или членове на семейството, но не повече от двама възрастни (между 9,30 и 18,30 ч.), както и собственици на кучета, но не повече от един (преди 9,30 и след 18,30 ч.).

Остава в сила забраната за посещения на спортни и детски площадки и съоръжения на открити и закрити обществени места. Освен това носенето на предпазни маски в парковете е задължително, както и спазването на физическа дистанция от 2,5 метра. Придвижването в парковете ще става по обозначени маршрути. Забранява се консумацията на алкохол на територията на парковете, както и сядането на пейки и тревни площи.

Още преди Великденските празници вицепремиерът Красимир Каракачанов заяви, че е възможно да се отворят парковете и планините за хората, които искат да спортуват или да излязат на туризъм. Очакваше се това да се случи в първите дни след празниците, но решението се отложи с няколко дни. В крайна сметка заповедта на здравния министър не разреши достъпа на спортисти до парковете.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички