Ужас в Гърция! Спряха местния футбол – полицай е в кома


Ужас в Гърция! Спряха местния футбол – полицай е в кома
Снимка: sport24.gr

2775 0

Истински кошмар се разрази в Гърция! Двубоите от предстоящия 14-ти кръг от местното футболно първенство бяха отменени. Причината за тази мярка са сблъсъците между фенове на Олимпиакос и Панатинайкос на волейболен мач.

Мелето между хулиганите доведе до раняването на полицай, който е в критично състояние, предаде „AP“.

ОТМЕНИХА МАЧОВЕТЕ, ПОЛИЦАЙ Е В КОМА

Така от  гръцката лига обявиха, че мачовете ще бъдат отменени, след като исканията на съдиите за гарантиране на сигурност не могат да бъдат изпълнени. Решението стана факт само часове след като полицията задържа над 400 хулигани на двата клуба.

Лекарите в болница в предградията на Атина заявиха, че 32-годишен полицай е в кома, след като е бил ударен с факла, която е провокирала обилно кървене и спиране на сърцето. Самите футболни хулигани пък умишлено избират други спортове, в които участват отборите им, защото на тях има по-малко присъствие на униформени.

"Един от нашите полицаи бе жертва на убийствена атака. Това няма да остане ненаказано. Въпрос на закон и справедливост. Гръцката полиция, както и цялото общество, плаща твърде висока цена за спортното насилие", заяви министърът на публичния ред Яник Ойконому.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички