Треньорът на шахматистките каза чия е заслугата за златото: Отписа себе си


Треньорът на шахматистките каза чия е заслугата за златото: Отписа себе си
Снимка: ММС

1765 0

България стигна до историческо първо злато на Европейското първенство по шахмат, което се състоя в Будва, Черна гора. То бе постигнато от момичетата в състав Антоанета Стефанова, Нургюл Салимова, Белослава Кръстева, Гергана Пейчева и Виктория Радева.

Техен треньор бе Петър Арнаудов, а след мечтаната титла той коментира изживяването. "Просто момичетата са много силни" - категоричен бе Арнаудов. Освен това той отчете, че резултатите са налице.

Все пак не пое заслугите за големия успех и призна, че тя е по-скоро тяхна, отколкото негова. Ето и цялото му изказване пред колегите от bTV:

""Щастлив и горд съм с всички състезателки. Те наистина надминаха себе си, играха блестящо. Благодаря на всички. Невероятен триумф - неочакван и сладък. Просто момичетата са много силни. Заслугата е по-скоро тяхна, отколкото моя. Не е лесно, но е приятно и както виждате - резултатите са налице" - сподели той.

Междувременно стана ясно, че не е само титлата, а България е взела и друг златен медал - след невероятен подвиг на Нургюл Салимова.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички