Антоанета Стефанова: Стигнахме върха без държавно финансиране


Антоанета Стефанова: Стигнахме върха без държавно финансиране
Снимка: БГНЕС

1938 0

Националката на България по шахмат Антоанета Стефанова обърна внимание на факта, че с отбора успяха да спечелят европейската титла в Будва без държавни финансиране. Българките надвиха актуалния световен шампион Грузия.

"Тези момичета са прекрасни, имат огромен потенциал. Очаквам още много медали от тях. Надявам се с федерацията да имаме възможност да ги подпомагаме. Тук стигнахме върха без държавно финансиране, а само благодарение на частни спонсори. Благодаря на хората, които ни подкрепиха", каза Стефанова пред bTV.

Тя е щастлива от историческия успех и от факта, че в България всички говорят за шах в момента.

"Досега имахме един олимпийски сребърен медал. Изключително щастлива съм, че след 10-годишно отсъствие от европейски шампионати стигнахме до този исторически момент. В момента всички в България говорят за шахмат, това ни помага. Тази еуфория ни носи настроение и самочувствие. Радвам се, че отново се говори за нашия спорт в положителна светлина", сподели още бившата световна шампионка. Нургюл Салимова пък спечели уникален индивидуален златен медал. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички