Радостин Василев: Срамно е децата в спортните училища да тренират в такива условия


Радостин Василев: Срамно е децата в спортните училища да тренират в такива условия
Снимка: БГНЕС

1820 0

Министърът на младежта и спорта Радостин Василев заяви, че условията за трениране в държавните спортни училища са "срамни и обидни". Василев тепърва започва проверки и разговори с всички директори, за да се подобри инфраструктурата, а от следващата година - да отпаднат делегираните бюджети.

“Срамно и обидно е децата, които учат в държавните спортни училища и продължават да бълват медали, да тренират в такива условия. Част от базата е общинска, другаде е държавна. Истината е, че тя е в критично състояние. Тепърва ще изискам разговори с всички директори на спортните училища. Там също ще има проверки", започна Василев пред БНТ.

"Идеята ни е да се насочим към тотално подобрение на инфраструктурата в държавните спортни училища като начало, а от догодина мисля, че е време да преминем към отпадане на делегираните бюджети в държавните спортни училища."

"Защото през последните години те доведоха до това там да не се обучават деца, които имат наистина качества да бъдат професионални спортисти, а да се търси бройка заради този делегиран бюджет. По темата разговарях и с министъра на образованието и науката Николай Денков", каза още Василев.

Как Радостин Василев коментира казуса с ТВ правата в българския футбол, чететев  този материал!

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички