Берое е съществувал на ръба на закона


Берое е съществувал на ръба на закона
Снимка: Stoyan Hristov / LAP.bg

1919 0

Спортният министър Радостин Василев коментира актуалната тема от българския футбол, свързана с Берое. Старозагорският клуб дълги години бе финансиран от държавното дружество ТЕЦ "Марица Изток 2" - практика, която бе прекратена в края на миналата година. 

Радостин Василев е категоричен, че Берое е бил финансиран през тези години на ръба на закона и тази практика няма как да продължава занапред. "На Министерски съвет обсъждахме темата с Берое. Министърът на енергетиката постави принципна позиция, че в системата на футбола съществува само този клуб, финансиран от държавно дружество, което реализира ежегодно огромни загуби", започна Василев пред БНТ.

"Многократно и по време на служебния кабинет е споделяно, че такъв тип дейности са на ръба на закона - при такава загуба да се отделят средства по отношение на този клуб. Наясно съм, че клубът е поставен в много сложна ситуация, предвид момента, в който беше взето това решение. То предизвика огромно неодобрение в привържениците. Готов съм да ги приема", добави още Радостин Василев.

Спортният министър коментира и казуса с ТВ правата, като изрази мнение, че те могат да издържат българския футбол, стига парите да не минават през БФС (подробности четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички